luni, 30 aprilie 2012

Machiajul tenului Partea 2 - Corector / Pudra / Bronzer etc.


Mica intarziere dar tot am revenit cu un articol din seria Tips&Tricks. De aceasta data voi scrie despre anticearcan/corector, pudra, bronzer/contur si fardul de obraz. Am ales imaginea de mai jos ca sa va arat importanta acestor produse pentru a obtine tenul perfect.


ANTICEARCAN / CORECTOR
-cearcanele – se pot acoperi cu ajutorului unui corector, insa trebuie foarte bine hidratata inainte zona ochilor iar
dupa aplicarea anticearcanului, se va uniformiza nuanta cu un fond de ten aplicat prin tapotare pentru a nu sterge acoperirea realizata la nivelul cearcanelor. In final se fixeaza totul cu ajutorul unei pudre aplicate cu degetul deoarece corectorul are tendinta sa se adune in ridurile fine din jurul ochilor ceea ce va da un efect de ochi obositi si ten imbatranit. Exista palete corectoare care contin mai multe nuante, de exemplu : roz, verde, albastru, oranj, galben . In cazul cearcanelor mov-albastrui se va folosi corectorul galben si oranj.
-pungile de sub ochi – cea mai dificila parte pentru mine, nu pot sa spun ca am reusit sa fac ceva ce sa aiba rezultate minunate in privinta pungilor, eu prefer sa le acopar doar cu fond de ten si sa le tratez ca orice alta parte a fetei deoarece mi se pare ca un corector mai deschis la culoare le evidentiaza si mai tare.
-cuperoza – folosirea unui corector verde care sa fie aplicat pe zonele inrosite ale pielii si estomparea marginilor cu ajutorul degetelor pana are un aspect natural. Apoi, aplicarea unui fond de ten care sa uniformizeze nuanta pielii.
-petele maro – ca si in cazul cuperozei, aplicarea corectorului la nivelul zonei cu probleme si aplicarea unui strat de fond de ten deasupra.
Femeile cu ten deschis ar trebui sa foloseasca un corector cu tenta galbuie, cele cu ten inchis oranj-auriu, sub nici o forma nu folositi un corector roz.

PUDRA 
Are rolul de a fixa machiajul ca sa reziste cat mai mult timp. Poate fi folosita singura sau aplicata peste fondul de ten, tot asa intr-o nuanta galbuie..Mie personal nu imi place aspectul pe care il da pudra aplicata deasupra fondului de ten pentru machiajul de zi cu zi, dar este foarte utila persoanelor cu ten gras sau atunci cand mergeti la o petrecere in cazul unui machiaj de seara.

BRONZER / CONTUR / FARDUL DE OBRAZ
Fardul de obraz este foarte important deoarece fata noastra este tri-dimensionala si nu poate avea pe intreaga sa suprafata o singura culoare (cea a fondului de ten) asadar trebuie sculptata cu ajutorul bronzerului/conturului si a fardului de obraz. Culoarea blush-ului se alege in functie de “imbujorarea” naturala a fiecarei persoane, de cele mai multe ori, pentru persoanele cu tenul alb, o nuanta rozalie este mai potrivita decat un fard de obraz portocaliu. Intr-adevar o data cu trecerea timpului este bine sa ne axam pe nuante calde piersica, deoarece rozul are tendinta sa imbatraneasca, cum am mai spus. Pentru persoanele cu ten masliniu, nuantele calde de maro deschis, aramiu sunt cele mai potrivite.

Urmatorul post din seria Tips&Tricks va fi despre machiajul ochilor :p



Daca aveti intrebari, cerinte, sugestii, sau idei de colaborare, astept sa imi scrieti pe blog.deeamakeup@yahoo.com :)

4 comentarii: